به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه تلاشهای رژیم صهیونیستی همسو با آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، وزارت خارجه این رژیم با انتشار توییتی از جامعه بینالمللی خواست تحریمهای ایران را تمدید کند.
در توییت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی آمده در صورتی که این تحریمها در اکتبر ۲۰۲۰ تمدید نشود، ایران زرادخانه نظامی خود را تقویت میکند و به سلاحهای پیشرفته دست پیدا خواهد کرد.
در ادامه، این رژیم ادعا کرده در صورت عدم تمدید، تهران این سلاحها را در اختیار آنچه «نیروهای نیابتی تروریستی» خوانده، قرار خواهد داد که در نتیجه آن امنیت منطقه و فراتر از آن مورد تهدید قرار میگیرد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی ماه گذشته در دیدار با «برایان هوک»، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران بار دیگر بر اهمیت تحریم تسلیحاتی ایران تاکید و ادعا کرد: «به باور من، ما نمیتوانیم صبر کنیم. ما نباید دست روی دست بگذاریم تا ایران به جنگافزارهای هستهای دست یابد. در چنین شرایطی زمان برای اعمال هرگونه تحریمی سپری شده است.»
تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریمها آغاز کرده است.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه مدعی تضمین تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل در ماه اکتبر (۲۷ مهر) شد. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت که دولت ترامپ از رفتار ایران ناخرسند است.
دولت آمریکا گفته در صورتی که تلاش برای تمدید تحریمها به سرانجام نرسد، با توسل به یکی از بندهای توافق هستهای برجام به دنبال بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران خواهد بود. آمریکا پیشنویس قطعنامهای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریمها است.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند.
پیشنویس آمریکا علاوه بر این از کشورها میخواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محمولهای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتیها در آبهای آزاد کنند.
چندی پیش دیپلماتهای غربی به فارنپالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست./ فارس